Skip to main content

Ντόρα και "Αντιεξουσιαστές"

Όση σχέση έχει η Μπακογιάννη με τον λιμπεραλισμό άλλη τόση σχέση έχει ο λεγόμενος «αντιεξουσιαστικός χώρος» στην Ελλάδα με τον αναρχισμό! Προσέξτε πως και οι δύο έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης, ενδίδοντας και κατασκευάζοντας σενάρια συνομωσίας. Πολιτική συνέπεια, βέβαια, επί του προκειμένου, χαρακτηρίζει μόνο τους φασίστες στην Ελλάδα, για την οποία άλλωστε και θα ανταμειφθούν εκλογικά.
Ποια είναι η ασύμμετρη απειλή
Η υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «δεν μπορούν να αποκλειστούν και εκείνοι που θέλουν την αποδόμηση του κράτους και θεωρούν ότι μπορούν να καίνε ένα δάσος και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές με την ίδια ευκολία που κάψανε τα μαγαζιά των Αθηναίων ή ακόμα τον Αγνωστο Στρατιώτη».
Kράτος και κεφάλαιο δολοφονούν
26 Αυγούστου 2007
Λίγες μέρες μετά το τελευταίο “κύμα” πυρκαγιών τα εναπομείναντα δάση πέφτουν ακόμα μια φορά θύματα της πύρινης καταστροφής. Η “ζεστή” προεκλογική περίοδος και οι κρατικές υποσχέσεις για αποχαρακτηρισμούς δασών έδωσαν την ευκαιρία σε κεφάλαιο και εμπρηστές να απανθρακώσουν και το τελευταίο φύλλο δάσους με το μαζικό έγκλημα των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

Comments

Averell said…
Αν πούμε ότι δεν μπορούν να αποκλεισθούν ούτε και οι εξωγήινοι, θα είμαστε περισσότερο ή λιγότερο λογικοί από την κ. Μπακογιάννη; Ο συλλογισμός σύμφωνα με τον οποίον αν υποθέτω κάτι (όσο αυθαίρετη κι αν είναι η υπόθεσή μου), το θεωρώ - και το προβάλλω προς τρίτους - ως αληθές, έως ότου αποδειχθεί το αντίθετο (ιδίως εάν το αντίθετο είναι μη-αποδείξιμο), είναι αντάξιος των Ελλήνων UFO-λόγων (όπως του γνωστού κ. Λιακόπουλου, ο οποίος έκανε το εξής: αφού έδειξε φωτογραφίες και ρεπορτάζ από πυρκαϊές σε πολλές άλλες χώρες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συνομωσία υπάρχει, αλλά προφανώς είναι διεθνής!).
Bourchas said…
@ averell
Ο κ. Λιακόπουλος μου είναι συμπαθέστατος και έχω την γνώμη ότι τον αδικείς εξομοιώνοντάς τον με την Ντόρα!
Ο κ. Λιακόπουλος κερδίζει το ψωμί του και το ψωμί των παιδιών του με αυτά που λέει. Τα ευγενή κίνητρα της Ντόρας ποιά είναι άραγε;
Κατά τα άλλα η επιχειρηματολογία σου τσακίζει κόκαλα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
Bourchas said…
Εννοώ συμπαθέστατος ως διασκεδαστής. Μην παρεξηγηθώ κιόλας!

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…