Monday, August 27, 2007

Ιδού η "ασύμμετρη απειλή"!

Το ηλεκτονικό μήνυμα που έλαβα από τον αγαπητό μου φίλο Σταύρο:
[Ακριβώς την ώρα που αυτός ο ανυπόφορος Πολύδωρας δήλωνε πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με «ασύμμετρη απειλή»...σε συνέχεια και επέκταση της προχθεσινής πρωθυπουργικής πεποίθησης ότι η «Ελλάδα είναι στόχος».... εγώ ο κακομοίρης κατέβαζα αυτόν τον (real-time) χάρτη πύρηνων εστιών, και διαπίστωνα ότι η «ασύμμετρη απειλή» δέν χτυπά μόνο την Πελοπόννησο μα όλόκληρη τα ανατολικά παράλια της Αδριατικής μέχρις την Κροατία, και όλη την Ιταλία νότια της Ρώμης. Και θυμήθηκα ότι οι μετερεωλόγοι μιλούσαν ήδη από την Τετάρτη γιά ένα θερμικό κύμα με καύσωνα και αέρηδες 8-9 μποφόρ που θα έφτανε στα μέρη αυτά την Λιβύη/Β.Αφρική από την Πέμπτη... Ιδού λοιπόν η ταυτότητα που κρύβεται πίσω απ’αυτή την απειλή ....η καυτή Αφρικάνικη μάζα των αέρηδων....που θερίζει τους ανάδελφους λάους της Καλαβρίας,της Σικελίας, της Βοσνίας και Αλβανίας....και προ πάντων τους Ελληνες...... Σα δεν ντρεπόμαστε.]

7 comments:

Averell said...

Στους Daltons ξεκινήσαμε μια έκκληση, για να πάψουν οι επίσημοι, τουλάχιστον, να ξεκινούν και να διατηρούν τις θεωρίες συνομωσίας. Έχουμε την άδειά σας να παραμπέμψουμε σ' αυτήν την ανάρτηση;

Bourchas said...

Δεν έπρεπε ούτε καν να μου ζητήσετε την άδεια!

NIEMANDSROSE said...
This comment has been removed by the author.
Cacofonix said...

Αφού σας αρέσει να τα εξηγείται όλα επιστημονικά εξηγήσετ μου σας παρακαλώ και το παρακάτω σχόλιο απο την European Space Agency:

http://www.esa.int/esaCP/SEMMGZLPQ5F_index_1.html

29 August 2007
Greece has experienced more wildfire activity this August than other European countries have over the last decade, according to data from ESA satellites. The country is currently battling an outbreak of blazes, which began last Thursday, that have spread across the country killing more than 60 people.

Περιμένω την απάντηση σας.

Bourchas said...

@ Cacofonix
Πριν από λίγο διάβαζα ένα άρθρο του κ. Ν. Μάργαρη στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ".
Διαβάστε το!

Cacofonix said...

Σας παρακαλώ αντί να κάνετε αναφορές μπορείτε να μου απαντήσετε.

ΥΓ Δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες. Είναι αναξιόπιστες μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ειδικά εφημερίδες του συγκροτήματος. Λυπάμαι αλλά δε θα "σπάσω" την παράδοση γι' αυτό το λόγο.

Cacofonix said...

Κύριε Μπούρχα,
επειδή μέχρι τώρα δεν μου απντήσατε θα προσπαθήσω να σας απαντήσω εγώ.
Είχαμε 10 φορές περισσότερες φωτιές από κάθε άλλη χώρα κι από κάθε άλλη χρονιά τον μήνα Αύγουστο στην Ελλάδα. Εγώ έτσι το εξηγώ:

α. Οι 5 από τις 10 φορές οφείλονται στο ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι με τους απανωτούς καύσωνες, καθώς επίσης και στον πρηγούμενο άνυδρο χειμώνα
β. Άλλες 2 φορές παραπάνω οφείλονται στην εξάπλωση των χωματερών την τελευταία χρονιά.
γ. Επιπλέον 2 φορές γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, ανάλγητη κι ανίκανη όπως είναι, επέτρεψε στους οικοπεδοφάγους να δράσουν ανενόχλητοι.

Πάλι όμως τα νούμερα δε μας ταιριάζουν, δεν μας βγαίνουν πως να το κάνουμε άλλωστε. Και ειδικά όταν γίνονται, οι μετρήσεις δηλαδή, από ανεξάρτητους οργανισμούς όπως η ESA. Το συνομοσιολογικό σενάριο γίνεται πραγματικότητα αν λάβει κανείς στα υπόψιν του και την κατανομή των δεκαπλάσιων πυρκαγιών του Αυγούστου στις ημέρες του Αυγούστου. Γιατί όλες σχεδόν συμπίπτουν στο τελευταίο δεκαήμερο. Βάλτε τώρα στη συνταγή και τις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για τις φωτιές και πείτε μου τώρα εσείς αν η πιθανότητα των προσχεδιασμένων εμπρησμών δεν πρέπει να μας απασχολήσει.