Skip to main content

Τιμωρήστε τους!

Τρέχουν όσο μπορούν! Τρέχουν να προλάβουν προτού να «ξυπνήσουν» οι πολίτες από την ραστώνη των θερινών διακοπών. Περιορίζουν ακόμα και την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Άλλωστε για ποιές πολιτικές διαφορές τους να συζητήσουν; Είναι δύο στυγνοί προσοδοθηρικοί μηχανισμοί εξουσίας, που κατάντησαν την Ελλάδα μια Δεξιά Κούβα της Ανατολής. Ελπίζουν για άλλη μια φορά ως πολυσυλλεκτικοί μηχανισμοί να εγκλωβίσουν τους πολίτες. Δεν έχουν καταλάβει όμως, ότι οι πολίτες τούτη τη φορά απαιτούν ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις. Αυτές τις προσφέρουν μόνο τα μικρά πολιτικά κόμματα. Ψηφίστε αυτά τα κόμματα. Τιμωρήστε τους! Υ.Γ. Το κοντέρ με τα 300km είναι «απαλλοτριωμένη» φωτογραφία από το post του Ν. Δήμου με τον τίτλο «Η Porsche στη ζωή μου», ενώ το κοντέρ με τα 100km είναι από την υπό ανακατασκευή μόλις 50cc μηχανή μου Kreidler Florett Super 1964. Μικρή λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι και τα δύο κοντέρ είναι ίδιας μάρκας «VDO»!

Comments

Alexius said…
Κι αν τιμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα πως θα προσληφθούν στο Δημόσιο ή πως θα σκαπουλάρουν την θητεία ή πως θα χτίσουν πάνω στο κύμα.Δεν γίνονται αυτά που λες!Ίσως σε μία άλλη χώρα...
Bourchas said…
@Alexius
Έχω την πεποίθηση ότι τούτη τη φορά η αντιφιλελευθερη πολυσυλλεκτικότητα των δύο μεγάλων κομμάτων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Κοντός ψαλμός, ωστόσο,....

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…