Skip to main content

Άμεση αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι προειδοποιήσεις και οι επισημάνσεις του επιφανέστερου λιμπεραλιστή της ευρωπαϊκής ηπείρου (δείτε μεταξύ άλλων εδώ , εδώ και εδώ) Václav Klaus για το ευρωπαϊκό τερατούργημα που ονομάζεται Ευρωπαική Ένωση κάθε μέρα επαληθεύονται. Αποτελεί πλέον η ύπαρξη του ανεπαίσθητο αλλά θανάσιμο κίνδυνο για το φιλελεύθερο πολίτευμα και τα ατομικά δικαιώματα.
Η «συνταγματική εκτροπή», που καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της υπέρτερης ισχύος των ευρωπαικών συνθηκών έναντι του ελληνικού Συντάγματος. Και να σκεφτεί κανένας ότι μολονότι το ελληνικό Σύνταγμα είναι από τα πλέον ανελεύθερα και κρατικοπαρεμβατικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ευρωπαϊκή νομοθεσία τείνει και σε ένα μεγάλο βαθμό το έχει ήδη υπερκεράσει σε βαθμό ανελευθερίας.
Στο βαθμό δε που η παραμονή της Ελλάδας πλέον στην Ευρωπαική Ένωση αποτελεί απλώς και μόνο χρηματοδοτικό μηχανισμό για την συντήρηση και διαιώνιση του ανάδελφου ορθόδοξου ελληνικού παρεοκρατικού καπιταλισμού, και ως εκ τούτου καίριο ανασταλτικό παράγοντα του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού της, η άμεση αποχώρηση της από την Ευρωπαική Ένωση και η διάλυση της τελευταίας θα πρέπει πλέον να αποτελεί διακηρυγμένο πολιτικό στόχο για κάθε λιμπεραλιστή.

Comments

Anonymous said…
Sarkozi kai pashs elladas ksudaki agaphte
Anonymous said…
"Η «συνταγματική εκτροπή», που καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της υπέρτερης ισχύος των ευρωπαικών συνθηκών έναντι του ελληνικού Συντάγματος."

ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΤΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΠΕΤΑΞΕΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΚΑΛΑ, ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΙΣΧΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ
ΕΛΛΑΝΤΑ, ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΣΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Bourchas said…
Πράγματι εδώ "στο Ελλάντα" είμασταν λιγάκι καθυστερημένοι πριν την ένταξη και δεν υπολογίζαμε για παράδειγμα τι μέγεθος πρέπει να έχουν τα αγγουράκια παραγωγής μας!
Ο δε Κεδίκογλου, πολύ σωστά νομικά επικαλέστηκε για την απαγόρευση πρόσβασης στις δικαστικές αποφάσεις τα προσωπικά δεδομένα. Σε λίγο δε θα απαγορεύσουν και την δημοσιότητα των συνεδριάσεων των δικαστηρίων. Ακόμα όποιος αρνείται το Ολοκαύτωμα ή την "γενοκτονία των Αρμενίων" κλπ πιθανόν να τρώει και ισόβια στο μέλλον.
Εδώ μάλιστα "στο Ελλάντα" ενώ κοντεύουμε να σκάσουμε από το φαγοπότι, καταφέραμε να πείσουμε τους "προηγμένους" κουτόφραγκους, παραπονούμενοι συνεχώς σαν τον κατά φαντασία ασθενή του Άντισον, ότι πεθαίνουμε από φθίση. Τι θα κάναμε χωρίς τα "φώτα" τους τελικά!

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…