Skip to main content

Η αποχώρηση Μπλαίρ

Ο Τόνυ Μπλαίρ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και την ηγεσία των Εργατικών στις 27 Ιουνίου.
Το πρωί της 5ης Μαΐου 2005, λίγη ώρα αφότου είχαν ανοίξει οι κάλπες στη Βρετανία, σημειώθηκαν δύο παράξενες και ανεξιχνίαστες εκρήξεις έξω από το βρετανικό προξενείο στη Νέα Υόρκη σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από την έδρα του ΟΗΕ, χωρίς να προκληθούν θύματα ή τραυματισμοί. Η είδηση αμέσως αποτέλεσε πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Με το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος στην Βρετανία αναποφάσιστο μέχρι τις τελευταίες ώρες, το γεγονός αυτό απέβη τότε καταλυτικό υπέρ της επανεκλογής Μπλαίρ για τρίτη συνεχόμενη θητεία.
Και επειδή λόγος αρχίζει να γίνεται για την δεκαετή θητεία του ως πρωθυπουργού, τα λόγια της Margaret Thatcher για τον βίο και την πολιτεία του αρκούν:
"I'm not quite sure of his place in history. History will determine that."

Comments

harrygreco said…
This comment has been removed by the author.
harrygreco said…
Ενα μπλογκ χρειαζεται παρακολουθηση,καθοτι ειναι αγενεια η μη απαντηση σε σχολιο.

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…