Skip to main content

Μετρητής της αξίας των Πανεπιστημίων είναι μόνο ο βαθμός ελευθερίας που επικρατεί σ' αυτά

Θα μπορούσε να είναι να είναι κάποιος που στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κρατούσε ένα μεγάλο πλακάτ με τον πίνακα του Βέλγου ζωγράφου Τιερί ντε Κορντιέ, δίπλα του είχε εναποθέσει άλλα πλακάτ με τα σκίτσα του Μωάμεθ, κάπνιζε χασίσι, αγόραζε αφορολόγητα τσιγάρα από πλανόδιους εμπόρους, είχε αναρτήσει επιπλέον και υβριστικά πανό για τους μεγαλόσχημους έλληνες ντεβεντζήδες και τα δημοσιογραφικά και άλλα κουταβάκια τους και έκαιγε και καμιά ελληνική σημαία.
Αυτός άραγε ανήκει στις «δυνάμεις της συντήρησης και της αντίδρασης» που «πολεμάνε ακάθεκτες για να μην αλλάξει τίποτα»;
Και θα πρέπει έτσι να καταργήσουμε το Πανεπιστημιακό Άσυλο (νησίδα ελευθερίας στη χώρα του ανάδελφου Ορθόδοξου παρεοκρατικού καπιταλισμού) μετονομάζοντάς το σε Ακαδημαικό Άσυλο, ώστε να προστατεύεται πλέον μόνο ...η καθαρίστρια του πανεπιστημίου και όχι αυτός ο «αντιδραστικός» των Προπυλαίων;
Μετρητής της αξίας των Πανεπιστημίων είναι μόνο ο βαθμός ελευθερίας που επικρατεί σ' αυτά και κανένα άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν είναι τόσο ελεύθερο όσο το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Comments

Anarchist said…
Ξέρεις τί φώναξε ο μπάτσος όταν έριξε την τελευταία κλοτσιά στο κεφάλι του διαδηλωτή;

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ

έτσι για την ιστορία
Martingale said…
Αντε παρεα με την Αλεκα, και την ΚΝΕ
Anonymous said…
De nomizw h Aleka na einai ypermaxos ths elev8erias ths skepshs kai drash PANTOU KAI PANTA opws o kos Bourchas
Martingale said…
Ο κυριος Μπουρχας στον ρολο Νετσαγεφ και εις ανωτερα
αυτους του μπατσους δεν τους παω με τιποτα..ποτε θα βαλουν μυαλο;

Popular posts from this blog

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Δικαιοσύνη και Πλάτων

«Άνευ μεν γαρ του καθόλου ουκ εστίν επιστήμην λαβείν» (Αριστοτέλης, Μεταφ. 1086 b 5)
1. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αριστοτέλης, ένας ηθικολόγος, ένας ηθικός αναμορφωτής, ο Σωκράτης, ήταν εκείνος, που ενοχλούσε τους ανθρώπους εξαναγκάζοντάς τους, να σκεφτούν, να εξηγήσουν και να δώσουν λόγο για τις αρχές των πράξεών τους˙ συνήθιζε να τους υποβάλει ερωτήματα και οι απαντήσεις τους δεν τον ικανοποιούσαν εύκολα˙ ξεκινούσε κι ο Σωκράτης, όπως οι σοφιστές, από το υποκείμενο της γνώσης και έπειτα μόνο προχωρούσε προς το αντικείμενό της˙ το υποκείμενο ωστόσο της γνώσης συγκροτείται απ’ αυτόν και ως νους, δηλαδή όχι ως κάτι σχετικό, όχι ατομικά περιορισμένο, αλλά ως υποκείμενο που νοεί, ως λογικό υποκείμενο˙ «η γνώση προς την οποία κατευθύνεται το λογικό υποκείμενο δεν έγκειται στην αντίληψη που γεννούν οι αισθήσεις, αλλά στην έννοια, που τη γεννάει η λογική λειτουργία της συνείδησης» [1]. Ενώ, όμως, έτσι πραγματοποιήθηκε η διάκριση αισθητού και λογικού υποκειμένου, δεν πραγματοποιήθηκε και η δι…