Skip to main content

Μετρητής της αξίας των Πανεπιστημίων είναι μόνο ο βαθμός ελευθερίας που επικρατεί σ' αυτά

Θα μπορούσε να είναι να είναι κάποιος που στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κρατούσε ένα μεγάλο πλακάτ με τον πίνακα του Βέλγου ζωγράφου Τιερί ντε Κορντιέ, δίπλα του είχε εναποθέσει άλλα πλακάτ με τα σκίτσα του Μωάμεθ, κάπνιζε χασίσι, αγόραζε αφορολόγητα τσιγάρα από πλανόδιους εμπόρους, είχε αναρτήσει επιπλέον και υβριστικά πανό για τους μεγαλόσχημους έλληνες ντεβεντζήδες και τα δημοσιογραφικά και άλλα κουταβάκια τους και έκαιγε και καμιά ελληνική σημαία.

Αυτός άραγε ανήκει στις «δυνάμεις της συντήρησης και της αντίδρασης» που «πολεμάνε ακάθεκτες για να μην αλλάξει τίποτα»;

Και θα πρέπει έτσι να καταργήσουμε το Πανεπιστημιακό Άσυλο (νησίδα ελευθερίας στη χώρα του νεοφασιστικού παρεοκρατικού καπιταλισμού), ώστε να μην προστατεύεται πλέον αυτός ο «αντιδραστικός» των Προπυλαίων;


Μετρητής της αξίας των Πανεπιστημίων είναι μόνο ο βαθμός ελευθερίας που επικρατεί σ' αυτά και κανένα άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν είναι τόσο ελεύθερο όσο το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Comments

Anarchist said…
Ξέρεις τί φώναξε ο μπάτσος όταν έριξε την τελευταία κλοτσιά στο κεφάλι του διαδηλωτή;

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ

έτσι για την ιστορία
Anonymous said…
Αντε παρεα με την Αλεκα, και την ΚΝΕ
Anonymous said…
De nomizw h Aleka na einai ypermaxos ths elev8erias ths skepshs kai drash PANTOU KAI PANTA opws o kos Bourchas
Anonymous said…
Ο κυριος Μπουρχας στον ρολο Νετσαγεφ και εις ανωτερα
αυτους του μπατσους δεν τους παω με τιποτα..ποτε θα βαλουν μυαλο;

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…