Skip to main content

Οι φιλελεύθεροι και το "Μαριεττάκι"

Γράφει ο καθηγητής Χαρίδημος Κ. Τσούκας: «Αν κάτι μπορεί να προσάψει κανείς στο ΕΣΥΠ είναι ότι οι προτάσεις του θα 'πρεπε να είναι περισσότερο ρηξικέλευθες. Τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι τεράστια και απαιτούνται ριζικές τομές. Ακόμη και τις μικρές αλλαγές, όμως, τις απορρίπτει η ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα». Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος: «Διότι όπως τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς είναι εγκλωβισμένα σε ένα σύστημα αξιών που αγωνίζεται να συντηρήσει το παρελθόν έτσι και οι ηγέτες των διαμαρτυρόμενων φοιτητών πασχίζουν να μην αλλάξει τίποτα. Και να παραμείνουν τα Πανεπιστήμια τελματωμένα στην ανυποληψία, την απαξίωση και τα αδιέξοδα». Κι εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι: Αφού όλες οι εξαγγελθείσες αλλαγές είναι μπαλώματα στην παράγκα του καραγκιόζη. Αφού όλες οι εξαγγελθείσες αλλαγές αποπνέουν την φιλοσοφία της σοσιαλφιλεύθερης συναίνεσης της ακινησίας και του τέλματος. Τότε γιατί οι φιλελεύθεροι στην Ελλάδα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τις καλοπληρωμένες – υποθέτω – προτάσεις των σοσιαλφιλελεύθερων ειδημόνων Μουζέλη και Βερέμη; Υ.Γ. 1 Πάντως, χαλάλι, τα λεφτά που παίρνει ο κ. Βερέμης από τον κρατικό κορβανά, προκειμένου να αναφέρεται σε «μακρόχρονη συγκομιδή ξένων βιβλίων με αρνητικό για την Ελλάδα περιεχόμενο» και σε «ανιστόρητους ανθρωπολόγους που αναζητούν μετά πάθους τις καταφρονεμένες μειονότητες στα Βαλκάνια»!! Αφήστε δε το μένος των δύο κατά του Μπούς και της Αμερικής. Υ.Γ. 2 Οι φιλελεύθεροι στην Ελλάδα πορεύονται σαν τη σοσιαλφιλελεύθερη γαλλική ελίτ, που δεν διδάχθηκε τίποτε ούτε από το αποτέλεσμα του γαλλικού δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό συνταγματικό τερατούργημα ούτε από τις τελευταίες κινητοποιήσεις της γαλλικής νεολαίας. Υ.Γ. 3 Το πανεπιστημιακό άσυλο θα πρέπει να παραμείνει ως έχει στον αιώνα τον άπαντα. Αποτελεί μέγιστη φιλελεύθερη ακαδημαϊκή κατάκτηση και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Comments

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…