Skip to main content

Εγκώμιον υπέρ της Sarah Palin

Πριν από αρκετές εβδομάδες έλαβα το ακόλουθο e-mail από φίλο μου:
[.. Προσωπικά, δεν με συγκινούν ούτε οι Ρωμαϊκές φιέστες ούτε τα τροπάρια της «Αλλαγής» του συμπαθέστατου Barack Obama. Τα έχω βιώσει μέχρις αηδίας στην Παπανδρεϊκή δεκαετία του 80….και έχω δει τα θλιβερά αποτελέσματα που μας τυραννούν – ιδίως τους ΠΑΣΟΚ - μέχρις σήμερα.
Αντίθετα, η ανακοίνωση του McCain ότι υποψήφια για την Αντιπροεδρία στο πλευρό του θα είναι η κα. Πάλιν, με εντυπωσιάζει:
Αξίζει να σημειωθεί σε σύγκριση με τα καθιερωμένα στην Ελλάδα ότι :
- returned to the office three days after giving birth – όχι στα δύο χρόνια που δικαιούνται οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι εδώ...(Προφανώς κατά την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ οι ελληνίδες λεχώνες είναι πιο ντελικάτες)
- five children – και αμφιβάλλω αν έχει κάνει ποτέ αίτηση, αν και δεν ήταν εύπορη, για επίδομα πολυτέκνων...
- refused to let the results of prenatal genetic testing (σύνδρομο Down) change her decision to have the baby. – όχι πως ανήκω στην pro-life μερίδα, όπως η κα Πάλιν, αλλά εκτιμώ βαθύτατα την ακεραιότητα ενός χαρακτήρα που αναλαμβάνει το βάρος των πεποιθήσεων του... ιδίως όταν έχει γνώση των βαριών συνεπειών που επιφέρουν. Η κυρία προφανώς δεν είναι ΟΦΑ...
- reducing her own salary, as well as reducing property taxes 60 – ας όψεται ολόκληρη η κρατικοδίαιτη πολιτική, κομματική, πνευματική, συνδικαλιστική και πνευματική μας νομενκλατούρα.....
- whistle blowing complaints of legal violations and conflicts of interest – εδώ...μάλλον θα την είχαν στείλει στο Δαφνί... αν όχι στον Κορυδαλλό.... Πάντως σίγουρα θα ήταν εκτός κόμματος στο πίξ-λάξ.
- The state placed the jet for sale on eBay three times – Κωστή.. το βλέπεις!! Αεροπλάνα και βαγόνια στο ψηφιακό σφυρί....σίγουρο, διαφανές, γρήγορο, αδάπανο και τελεσφόρο!
- independence from big oil companies, while still promoting resource development.. – Αχ σε πιάνει απελπισία.... Έχουμε τουλάχιστον πάνω από 4 δις βαρέλια πετρελαίου στις Ελληνικές θάλασσες και εμείς μόνο για τους (ενεργειακά αδιάφορους για τις ανάγκες μας) αγωγούς τυρβάζουμε... Φυσικά και για το περιβάλλον (για το οποίο όμως, στην ουσία αδιαφορούμε πλήρως). Και ας γίνεται οργασμός γεωτρήσεων σ’ ολόκληρη την Ευρώπη...ναι ολόκληρης... πλην Μολδαβίας και Λουξεμβούργου!!!
- transparency and accountability in government—can produce political success." – Ελπιδοφόρο και για την Ελλάδα, αν και δεν το έχουμε ακόμα γευθεί αυτό το μείγμα φρούτων.]

Το μόνο που θα ήθελα εγώ να προσθέσω, είναι απλώς η θλιβερή διαπίστωση, ότι εκείνοι που συμπαθούν πολιτικά την κα Palin σε Ελλάδα και Ευρώπη μετριούνται στα δάχτυλα της μιας χειρός…

Κι είναι κρίμα, που δεν ηγείται αυτή του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Comments

Popular posts from this blog

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Δικαιοσύνη και Πλάτων

«Άνευ μεν γαρ του καθόλου ουκ εστίν επιστήμην λαβείν» (Αριστοτέλης, Μεταφ. 1086 b 5)
1. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αριστοτέλης, ένας ηθικολόγος, ένας ηθικός αναμορφωτής, ο Σωκράτης, ήταν εκείνος, που ενοχλούσε τους ανθρώπους εξαναγκάζοντάς τους, να σκεφτούν, να εξηγήσουν και να δώσουν λόγο για τις αρχές των πράξεών τους˙ συνήθιζε να τους υποβάλει ερωτήματα και οι απαντήσεις τους δεν τον ικανοποιούσαν εύκολα˙ ξεκινούσε κι ο Σωκράτης, όπως οι σοφιστές, από το υποκείμενο της γνώσης και έπειτα μόνο προχωρούσε προς το αντικείμενό της˙ το υποκείμενο ωστόσο της γνώσης συγκροτείται απ’ αυτόν και ως νους, δηλαδή όχι ως κάτι σχετικό, όχι ατομικά περιορισμένο, αλλά ως υποκείμενο που νοεί, ως λογικό υποκείμενο˙ «η γνώση προς την οποία κατευθύνεται το λογικό υποκείμενο δεν έγκειται στην αντίληψη που γεννούν οι αισθήσεις, αλλά στην έννοια, που τη γεννάει η λογική λειτουργία της συνείδησης» [1]. Ενώ, όμως, έτσι πραγματοποιήθηκε η διάκριση αισθητού και λογικού υποκειμένου, δεν πραγματοποιήθηκε και η δι…