Skip to main content

Εγκώμιον υπέρ της Sarah Palin

Πριν από αρκετές εβδομάδες έλαβα το ακόλουθο e-mail από φίλο μου:
[.. Προσωπικά, δεν με συγκινούν ούτε οι Ρωμαϊκές φιέστες ούτε τα τροπάρια της «Αλλαγής» του συμπαθέστατου Barack Obama. Τα έχω βιώσει μέχρις αηδίας στην Παπανδρεϊκή δεκαετία του 80….και έχω δει τα θλιβερά αποτελέσματα που μας τυραννούν – ιδίως τους ΠΑΣΟΚ - μέχρις σήμερα.
Αντίθετα, η ανακοίνωση του McCain ότι υποψήφια για την Αντιπροεδρία στο πλευρό του θα είναι η κα. Πάλιν, με εντυπωσιάζει:
Αξίζει να σημειωθεί σε σύγκριση με τα καθιερωμένα στην Ελλάδα ότι :
- returned to the office three days after giving birth – όχι στα δύο χρόνια που δικαιούνται οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι εδώ...(Προφανώς κατά την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ οι ελληνίδες λεχώνες είναι πιο ντελικάτες)
- five children – και αμφιβάλλω αν έχει κάνει ποτέ αίτηση, αν και δεν ήταν εύπορη, για επίδομα πολυτέκνων...
- refused to let the results of prenatal genetic testing (σύνδρομο Down) change her decision to have the baby. – όχι πως ανήκω στην pro-life μερίδα, όπως η κα Πάλιν, αλλά εκτιμώ βαθύτατα την ακεραιότητα ενός χαρακτήρα που αναλαμβάνει το βάρος των πεποιθήσεων του... ιδίως όταν έχει γνώση των βαριών συνεπειών που επιφέρουν. Η κυρία προφανώς δεν είναι ΟΦΑ...
- reducing her own salary, as well as reducing property taxes 60 – ας όψεται ολόκληρη η κρατικοδίαιτη πολιτική, κομματική, πνευματική, συνδικαλιστική και πνευματική μας νομενκλατούρα.....
- whistle blowing complaints of legal violations and conflicts of interest – εδώ...μάλλον θα την είχαν στείλει στο Δαφνί... αν όχι στον Κορυδαλλό.... Πάντως σίγουρα θα ήταν εκτός κόμματος στο πίξ-λάξ.
- The state placed the jet for sale on eBay three times – Κωστή.. το βλέπεις!! Αεροπλάνα και βαγόνια στο ψηφιακό σφυρί....σίγουρο, διαφανές, γρήγορο, αδάπανο και τελεσφόρο!
- independence from big oil companies, while still promoting resource development.. – Αχ σε πιάνει απελπισία.... Έχουμε τουλάχιστον πάνω από 4 δις βαρέλια πετρελαίου στις Ελληνικές θάλασσες και εμείς μόνο για τους (ενεργειακά αδιάφορους για τις ανάγκες μας) αγωγούς τυρβάζουμε... Φυσικά και για το περιβάλλον (για το οποίο όμως, στην ουσία αδιαφορούμε πλήρως). Και ας γίνεται οργασμός γεωτρήσεων σ’ ολόκληρη την Ευρώπη...ναι ολόκληρης... πλην Μολδαβίας και Λουξεμβούργου!!!
- transparency and accountability in government—can produce political success." – Ελπιδοφόρο και για την Ελλάδα, αν και δεν το έχουμε ακόμα γευθεί αυτό το μείγμα φρούτων.]

Το μόνο που θα ήθελα εγώ να προσθέσω, είναι απλώς η θλιβερή διαπίστωση, ότι εκείνοι που συμπαθούν πολιτικά την κα Palin σε Ελλάδα και Ευρώπη μετριούνται στα δάχτυλα της μιας χειρός…

Κι είναι κρίμα, που δεν ηγείται αυτή του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Comments

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…