Skip to main content

«Θα πάμε σε νέες εκλογές»

«Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα πάμε σε νέες εκλογές» είπε ο κ. Καραμανλής.

Καθώς φαίνεται, αυτός και ο Παπανδρέου ζούνε στον κόσμο τους. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ένα πράγμα:

Το 20% πλέον του εκλογικού σώματος τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του! Το δικομματικό πελατειακό σύστημα δεν μπορεί, πλέον, να εκβιάσει αυτό το ποσοστό του εκλογικού σώματος, επειδή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε! Το ποσοστό αυτό των μικρών κομμάτων θα αποτελέσει την ελάχιστη παγιωμένη αντίδραση στα αδιέξοδα του δικομματικού πολυσυλλεκτισμού και αυτή θα τον συντρίψει. Θα οδηγήσει τελικά στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε κυβερνήσεις συνεργασίας για την περαιτέρω συντήρηση και διαχείριση της νταβαντζίδικης εθνικιστικής κλεπτοκρατίας.

Comments

Πολύ φοβάμαι ότι είσαι πολύ αισιόδοξος. Μακάρι να έχεις δίκιο...
Bourchas said…
Πολύ αισιόδοξος;
Μα δεν τους βλέπεις πόσο πανικόβλητοι είναι; Αυτοί μάλλον ξέρουν περισσότερα από μένα.
Με την ευκαιρία, καλή δύναμη σου εύχομαι!

Popular posts from this blog

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Δικαιοσύνη και Πλάτων

«Άνευ μεν γαρ του καθόλου ουκ εστίν επιστήμην λαβείν» (Αριστοτέλης, Μεταφ. 1086 b 5)
1. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αριστοτέλης, ένας ηθικολόγος, ένας ηθικός αναμορφωτής, ο Σωκράτης, ήταν εκείνος, που ενοχλούσε τους ανθρώπους εξαναγκάζοντάς τους, να σκεφτούν, να εξηγήσουν και να δώσουν λόγο για τις αρχές των πράξεών τους˙ συνήθιζε να τους υποβάλει ερωτήματα και οι απαντήσεις τους δεν τον ικανοποιούσαν εύκολα˙ ξεκινούσε κι ο Σωκράτης, όπως οι σοφιστές, από το υποκείμενο της γνώσης και έπειτα μόνο προχωρούσε προς το αντικείμενό της˙ το υποκείμενο ωστόσο της γνώσης συγκροτείται απ’ αυτόν και ως νους, δηλαδή όχι ως κάτι σχετικό, όχι ατομικά περιορισμένο, αλλά ως υποκείμενο που νοεί, ως λογικό υποκείμενο˙ «η γνώση προς την οποία κατευθύνεται το λογικό υποκείμενο δεν έγκειται στην αντίληψη που γεννούν οι αισθήσεις, αλλά στην έννοια, που τη γεννάει η λογική λειτουργία της συνείδησης» [1]. Ενώ, όμως, έτσι πραγματοποιήθηκε η διάκριση αισθητού και λογικού υποκειμένου, δεν πραγματοποιήθηκε και η δι…