Skip to main content

Τα καμώματα του «Green Helmet»

Αντιγράφω από την σημερινή στήλη «Πρόσωπα & προσωπεία» του κ. Χρήστου Μιχαηλίδη στην εφημερίδα «της εθνικόφρονος αριστεράς των ημερών μας» (η φράση σε εισαγωγικά είναι παρμένη από βιβλίο του Γιάννη Γιαννουλόπουλου «Η ευγενής μας τύφλωσις», εκδ. «Βιβλιόραμα») :
«ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ και προσβλητικό για το επάγγελμά του θεωρεί ο φωτορεπόρτερ κ. Δημήτρης Μεσσίνης, από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους στον κλάδο, υπεύθυνος του φωτογραφικού τομέα του πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, όσα υποστηρίζει ο Βρετανός blogger Ρίτσαρντ Νορθ στο www.eureferendum.blogspot.com».
Εν πρώτοις, ένα εύγε στον κ. Χρήστο Μιχαηλίδη. Εξ όσων γνωρίζω, είναι ο μόνος έλληνας δημοσιογράφος που έχει αναδείξει το σχετικό θέμα. Ο δε κ. Δημήτρης Μεσσίνης καλά θα κάνει, να είναι λιγάκι επιφυλακτικός στις εκτιμήσεις του. Οι «νόμιμες» σχιζοειδείς ανάγκες του καθενός μας αναμφίβολα παίζουν το ρόλο τους, όμως κι από μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, να τις ελέγχουμε, ώστε να μη μας παρασύρουν.
Για τη δράση του επονομαζόμενου «Green Helmet» δείτε και το σημερινό βίντεο.

Comments

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…