Skip to main content

Συνώνυμα της διεθνούς εξαπάτησης

Το πρωί η δημόσια τηλεόραση έδειξε τον Γ. Παπανδρέου να μιλά στη σύνοδο του ΟΑΣΕ έχοντας μπροστά του το καρτελάκι που έγραφε: “troika-greece”.
Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η συγκεκριμένη τρόικα δεν έχει καμία σχέση με τον μηχανισμό στήριξης και τους πιστωτές της Ελλάδας.
Αφορά στην τρόικα του ΟΑΣΕ, μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα, που την περασμένη χρονιά είχε την προεδρία του Οργανισμού. Την τρόικα συμπληρώνουν το Καζακστάν και η Λιθουανία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δε στην ομιλία του στη σύνοδο του ΟΑΣΕ έκανε λόγο για «…. οικονομική κρίση, όπου τα κέρδη είναι ιδιωτικά και οι ζημίες κοινωνικοποιούνται…».
Τουτέστιν, ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα διεθνής ευνούχος, που βλακωδώς συμφωνήθηκε, να λάβει 110 δις ευρώ δανεικά και αγύριστα, για να συντηρηθεί απλώς και μόνον πρόσκαιρα το «ετοιμοθάνατο και παρασιτικό σύστημα πολιτικών, γραφειοκρατών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών» της Ελλάδας, έχει το θράσος, να μιλάει για «κοινωνικοποίηση των ζημιών».
Τελικά, όπως δείχνει και η φωτογραφία, οι κουτόφραγκοι ευρωκράτες και τα αμερικανάκια του Δ.Ν.Τ. θα συνειδητοποιήσουν, πέραν των άλλων, σύντομα, ότι αυτός και η χώρα του αποτελούν συνώνυμα της διεθνούς εξαπάτησης.

Comments

Popular posts from this blog

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Δικαιοσύνη και Πλάτων

«Άνευ μεν γαρ του καθόλου ουκ εστίν επιστήμην λαβείν» (Αριστοτέλης, Μεταφ. 1086 b 5)
1. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αριστοτέλης, ένας ηθικολόγος, ένας ηθικός αναμορφωτής, ο Σωκράτης, ήταν εκείνος, που ενοχλούσε τους ανθρώπους εξαναγκάζοντάς τους, να σκεφτούν, να εξηγήσουν και να δώσουν λόγο για τις αρχές των πράξεών τους˙ συνήθιζε να τους υποβάλει ερωτήματα και οι απαντήσεις τους δεν τον ικανοποιούσαν εύκολα˙ ξεκινούσε κι ο Σωκράτης, όπως οι σοφιστές, από το υποκείμενο της γνώσης και έπειτα μόνο προχωρούσε προς το αντικείμενό της˙ το υποκείμενο ωστόσο της γνώσης συγκροτείται απ’ αυτόν και ως νους, δηλαδή όχι ως κάτι σχετικό, όχι ατομικά περιορισμένο, αλλά ως υποκείμενο που νοεί, ως λογικό υποκείμενο˙ «η γνώση προς την οποία κατευθύνεται το λογικό υποκείμενο δεν έγκειται στην αντίληψη που γεννούν οι αισθήσεις, αλλά στην έννοια, που τη γεννάει η λογική λειτουργία της συνείδησης» [1]. Ενώ, όμως, έτσι πραγματοποιήθηκε η διάκριση αισθητού και λογικού υποκειμένου, δεν πραγματοποιήθηκε και η δι…