Skip to main content

Συνώνυμα της διεθνούς εξαπάτησης

Το πρωί η δημόσια τηλεόραση έδειξε τον Γ. Παπανδρέου να μιλά στη σύνοδο του ΟΑΣΕ έχοντας μπροστά του το καρτελάκι που έγραφε: “troika-greece”.
Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η συγκεκριμένη τρόικα δεν έχει καμία σχέση με τον μηχανισμό στήριξης και τους πιστωτές της Ελλάδας.
Αφορά στην τρόικα του ΟΑΣΕ, μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα, που την περασμένη χρονιά είχε την προεδρία του Οργανισμού. Την τρόικα συμπληρώνουν το Καζακστάν και η Λιθουανία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δε στην ομιλία του στη σύνοδο του ΟΑΣΕ έκανε λόγο για «…. οικονομική κρίση, όπου τα κέρδη είναι ιδιωτικά και οι ζημίες κοινωνικοποιούνται…».
Τουτέστιν, ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα διεθνής ευνούχος, που βλακωδώς συμφωνήθηκε, να λάβει 110 δις ευρώ δανεικά και αγύριστα, για να συντηρηθεί απλώς και μόνον πρόσκαιρα το «ετοιμοθάνατο και παρασιτικό σύστημα πολιτικών, γραφειοκρατών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών» της Ελλάδας, έχει το θράσος, να μιλάει για «κοινωνικοποίηση των ζημιών».
Τελικά, όπως δείχνει και η φωτογραφία, οι κουτόφραγκοι ευρωκράτες και τα αμερικανάκια του Δ.Ν.Τ. θα συνειδητοποιήσουν, πέραν των άλλων, σύντομα, ότι αυτός και η χώρα του αποτελούν συνώνυμα της διεθνούς εξαπάτησης.

Comments

Popular posts from this blog

«Είναι το ευρώ ηλίθιε!»

Γιατί μόνον τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι απαγορευτικά;

Γιατί το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο δανείζει με πολύ χαμηλά επιτόκια ουσιαστικά χρεοκωπημένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία; 
Μα γιατί αυτές οι χώρες είναι πολιτικά ισχυρές και έτσι μπορούν να εκβιάζουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο με κούρεμα των απαιτήσεών του. Μάλιστα, όταν ο Ντράγκι είπε, ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, ουσιαστικά απείλησε με κούρεμα το διεθνές παρεοκρατικό κεφάλαιο.
Από τότε συμφωνήθηκε, μεταξύ αφενός διεθνούς χρηματοπιστωτικού παρεοκρατικού κεφαλαίου και αφετέρου Γαλλίας – Ιταλίας, η παγίωση και η διαιώνιση κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό της υπάρχουσας μέχρι σήμερα κατάστασης. Το διεθνές χρηματοπιστωτικό παρεοκρατικό κεφάλαιο θα τις δάνειζε με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες δεσμεύτηκαν να μην αυξάνουν έτι περαιτέρω τις δανειακές τους ανάγκες, δηλαδή να μην συνεχίσουν την πρότερη οικονομική τους πολιτική των παχιών αγελάδων. Η δε Γερμανία επικρότησε και στάθηκε στην άκρη ευτυχισμένη και ανακ…

Μανιφέστο «Λιμπεραλιστικής Τάσης του DiEM25» (Ενάντια στον Νεοφασιστικό Υπαρκτό Καπιταλισμό)

1. Το μόνο «φάντασμα» που πλανιόταν και πλανιέται κάθε φορά πάνω από τις εκάστοτε κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις της ανθρωπότητας είναι το «φάντασμα» του Λιμπεραλισμού. 
Κάθε φορά δε, στο ιστορικό διάβα, ο Λιμπεραλισμός, άλλοτε εξεγερμένος κι άλλοτε αμυνόμενος, κατατρόπωνε αυτές τις κατεστημένες αναχρονιστικές δυνάμεις. Τέτοια, μάλιστα, διεφάνη η επικυριαρχία του το σύντομο χρονικό διάστημα πριν το 2008, ώστε να γίνει λόγος, ακόμα και, για το «Τέλος της Ιστορίας»!

Φευ! Επρόκειτο, απλά και μόνο, για το τέλος του διαστροφικού «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αμέσως μετά κορυφώθηκε η πρωτοφανής ανάδυση, αφενός μεν του (επίσης) διαστροφικού «υπαρκτού καπιταλισμού», που αποκαλείται διεθνώς “crony capitalism” («παρεοκρατικός καπιταλισμός»), με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό, αφετέρου δε του νεοφασισμού, με δεσπόζουσα έκφανσή του έναν (επίσης) διεθνοποιημένο πολιτισμικό εθνικισμό.
2. α) «Η υπέρβαση των δικαίων ορίων της ιδιοκτησίας δεν συνίσταται στο μέγεθο…