Skip to main content

Καραμανλής: "Περισσότερη Ευρώπη"!!

Comments

Dersu said…
Δέν καταλαβαίνω τί απεικονίζεται. Τί είναι αυτό; είναι πραγματική σκηνή από τήν Αθήνα ;
Dersu said…
From the BBC Friday, 22 June 2007:

"The French President, Nicolas Sarkozy, used a late night press conference to confirm that the EU's 50 year old commitment to an "open market economy with free competition" had been dropped from the draft treaty. "

Περισσότερη τέτοια ευρώπη?
George Bourchas said…
Ο/Η Dersu είπε...
Δέν καταλαβαίνω τί απεικονίζεται. Τί είναι αυτό; είναι πραγματική σκηνή από τήν Αθήνα ;
..............................
Είναι πραγματική σκηνή από την πρόσφατη σύνοδο κορυφής των 27 της Ευρωπαικής Ένωσης. Το γιατί ο Καραμανλής τρομπάρει καλύτερα από τους άλλους 26 θα το αντιληφθείς αμέσως παρακάτω (επειδή δε η ελληνική δεν είναι μητρική σου γλώσσα σου λέω ότι μεταφορικά η λέξη "τρομπάρω" σημαίνει στα ελληνικά και "μαλακίζομαι").

Ο/Η Dersu είπε...
"Περισσότερη τέτοια ευρώπη?"
......................

Δυστυχώς ΝΑΙ!!
Ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του κιόλας συνέντευξη ως πρωθυπουργός στην Corriere della Sera (8-3-2004) ομολόγησε ότι θα ακολουθήσει το οικονομικό μοντέλο της «Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς» τύπου Αντενάουερ.
«Il mio modello? Adenauer e l’economia di mercato sociale»
http://www.corriere.it/Primo_Piano/Esteri/2004/03_Marzo/08/karamanlis.shtml
Όπως αναφέρει το BBC Friday, 22 June 2007 http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6229300.stm
[The new text talks of a "social market economy aiming at full employment"].
Έτσι, η οικονομική οπισθοδρομικότητα και ο οικονομικός αναχρονισμός του Καραμανλή αποτελεί πλέον και διακηρυγμένη αρχή ολόκληρης της Ευρωπαικής Ένωσης!!
Dersu said…
Μετά τήν επεξήγηση σου βλέπω στήν εικόνα:

...κράτη πού υποβάλλουν τούς πολίτες τους σέ καταναγκαστική φορολογία καί μετά χρησιμοποιούν τά χρήματα τών φόρων σέ προπαγάνδα γιά νά πείσουν τούς πολίτες ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερο κράτος (δλδ ακόμα περισσότερους φόρους)

η

«...θά σέ βάλω νά δουλέψεις γιά νά αγοράσεις τίς αλυσίδες σου...».

Popular posts from this blog

Άμεση ρήξη με τον αντιλιμπεραλιστικό μνημονιακό παρεοκρατικό καπιταλισμό και με τον διακομματικό εθνοεθνικισμό

Τα θρασύδειλα αντι-λιμπεραλιστικά μνημονιακά εθνοεθνίκια, πρώτα έφεραν την οικονομική καταστροφή της χώρας και τώρα την οδηγούν και σε νέα, εθνική αυτή τη φορά καταστροφή, οδηγώντας την χρεωκοπημένη και αποδυναμωμένη σε ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία, αφού προηγουμένως την έχουν εξευτελίσει διεθνώς, θεωρώντας ανυπεράσπιστους και κατατρεγμένους ανθρώπους ως "ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή" κατά της χώρας, αναστέλλοντας και καταπατώντας βάναυσα την συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, διώκοντας τους, καταδικάζοντάς τους, φυλακίζοντάς τους και εξαπολύοντας ακόμα και δολοφονική βία εναντίον τους για την απώθησή τους, εν τέλει δε κατακρεουργώντας, έτσι, κάθε έννοια κράτους δικαίου στη χώρα. Κι αυτό, καθώς  ο διακομματικός εθνοεθνικισμός όλων υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής, εκτός του ΜέΡΑ25 που διακηρύσσει ότι " το εθνικό δικαίωμα διαχείρισης των συνόρων μας θα το χρησιμοποιήσουμε για να δίνουμε καταφύγιο στους κατατρεγμένους", δεν βλέπει απέναντί

Αντιπρόσωποι και εκπρόσωποι

Το ελληνικό Σύνταγμα ανήκει στην κατηγορία των συνταγμάτων εκείνων, που αναγνώρισαν μεν τα πολιτικά κόμματα (κομματική δημοκρατία), πλην όμως διατήρησαν τις αρχές της κλασσικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, με συνέπεια τη δημιουργία πολλών προβλημάτων, που αναφέρονται στις σχέσεις διατάξεων των δύο κατηγοριών. Η ευρύτατη σε έκταση και περιεχόμενο «συνταγματοποίηση» των πολιτικών κομμάτων στο ελληνικό σύνταγμα (όπως, άλλωστε, απαιτούσε η νέα συνταγματικοπολιτική πραγματικότητα) και η εκ παραλλήλου διατήρηση των διατάξεων των άρθρων 51§2 και 60§1, που συνταγματοποιούν το αντιπροσωπευτικό σύστημα και την ελεύθερη εντολή, τείνουν να προσλαμβάνουν έντονο συγκρουσιακό χαρακτήρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 1974 υπήρξε έντονη συζήτηση για το άρθρο 60§1 κατά τη διαδικασία ψηφίσεως του νέου Συντάγματος (υπήρξαν προτάσεις και από την τότε συμπολίτευση υπέρ της απαγόρευσης της δυνατότητας ανεξαρτητοποιήσεως και μεταστάσεως των βουλευτών με την προσθήκη τρίτης παραγράφου στο άρθρο 60), έκ

Ο Ερντογάν θέλει, ο Καραμανλής μπορεί;

«Απαιτείται επειγόντως δόγμα» είναι ο τίτλος ενός ενδιαφέροντος άρθρου του Αλέξη Παπαχελά στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Γράφει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Παπαχελάς: {Εχει η Αθήνα δόγμα; Ο Τάσσος έχει, το ακολουθεί πιστά και μπορεί - από τη δική του σκοπιά - να του βγει. Ο Σημίτης είχε το δικό του δόγμα, που έλεγε «αποφεύγω την κρίση, αλλά προσπαθώ να τα βρω στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Ο Καραμανλής; H λογική προστατεύω το στάτους κβο, αποφεύγω την οξύτητα και προσεύχομαι για το καλύτερο δεν «παίζει» σε ένα Αιγαίο όπου μια κρίση μπορεί να κλιμακωθεί μέσα σε λίγα λεπτά, με τα κανάλια να βάζουν απεριόριστο λάδι στη φωτιά για να «πουλήσουν». Απαιτείται επειγόντως δόγμα και αυτό που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν leadership, γιατί ειδάλλως θα βρεθούμε απροετοίμαστοι ενώπιον μιας σύγκρουσης, την οποία όλοι θα έπρεπε να αναμένουν, όπως η προχθεσινή!}. Ποιο, όμως, μπορεί να είναι αυτό το δόγμα; Ο κ. Παπαχελάς δεν προτείνει τίποτε σχετικό. Το «δόγμα Σημίτη», που αναφέρει και που ακολουθεί και η κυβέρνη